Geen producten (0)

DE JUISTE VERLICHTING KIEZEN

DE JUISTE VERLICHTING KIEZEN

De juiste verlichting, belangrijker dan u denkt

 

Bent u op zoek naar de juiste verlichting voor uw woonkamer, slaapkamer, keuken of een andere ruimte in huis en weet u niet zo goed waar u op moet letten? Wij geven u graag wat handige tips. Het kiezen van de juiste verlichting is belangrijker dan menigeen denkt. Natuurlijk is een lamp altijd een bron van licht waar u praktisch gebruik van kunt maken. Maar verlichting is zo veel meer dan dat. De juiste lampen in uw woning zorgen ook voor een sfeervolle ruimte. Niet alleen door de manier waarop het licht de kamer in schijnt. Ook de uitstraling van het model of de vorm van de lamp die u kiest bepaalt de sfeer in uw woning.

 
De Juiste Verlichting

Verlichting moet praktisch zijn

Het staat natuurlijk boven kijf: verlichting moet in ieder geval praktisch zijn. Hoewel sfeerverlichting meer de sfeer in uw huis dient dan dat het veel praktisch nut heeft is het toch van belang hoe u die verlichting regelt. Zit het lichtknopje op de juiste plek? Kan het licht gedimd worden of ingeschakeld worden met een tijdschakelaar? Kan de gekozen sfeerverlichting ook gebruikt worden als praktisch lichtobject door bijvoorbeeld de sterkte van het licht te verhogen of de lamp te draaien? Al deze zaken zijn van belang bij het uitkiezen van de juiste verlichting voor uw woning.

 

Verlichting in de juiste stijl

Bij het kiezen van de juiste verlichting voor uw woning wilt u natuurlijk ook graag een lamp die helemaal past bij de stijl waarin uw huis is ingericht. Bent u een echte fan van een landelijke levensstijl? Dan kiest u uiteraard een landelijke lamp die daarbij past. Vaak zijn natuurlijke materialen en kleuren dan van doorslaggevend belang. Hout, metaal, kralen, touw, precies die elementen zorgen er voor dat uw lamp een rustieke sfeer geeft die past in uw huis. Houdt u meer van een industriële stijl? Dan kiest u eerder voor een robuuste en stoere lamp die duidelijk aanwezig is. Vaak is dan een heel simpel ontwerp helemaal geschikt voor uw inrichting, soms kan ook een bijzonder design juist voldoen.

 
De Juiste Verlichting

De juiste lamp voor de juiste verlichting

Misschien had u dat niet direct zo bedacht, maar het soort lamp dat u aanschaft heeft meer impact op uw interieur dan u denkt. Zo kan een tafellamp een totaal ander effect creëren dan een hanglamp, booglamp, wandlamp of bijvoorbeeld spotjes. Dat lijkt logisch, maar toch staat niet iedereen even veel stil bij het totaaleffect en wordt er vaak vooral gekeken naar het design van een lamp. Een hanglamp is vooral sfeervol en decoratief. Natuurlijk moet hij praktisch zijn, maar het staat ook heel gezellig als u het licht ervan kunt dimmen. Een tafellamp is vaak opvallend aanwezig in huis en wordt vooral functioneel gebruikt. Een booglamp is vooral een blikvanger in de woonkamer en een wandlamp en spotjes zijn erg praktisch en decoratief.

 

Maak een lichtplan

Wilt u kiezen voor de juiste verlichting? Maak dan een lichtplan. Licht is meer dan een lamp alleen. Het is een samenspel van donker en licht, praktisch en decoratief, balans en sfeer. Licht kan meer diepte creëren en een ruimte hoger of groter maken. Licht kan ook accenten werpen op plekken in uw woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis. Bedenk daarom goed welk effect u wilt creëren en ga vervolgens op zoek naar de juiste lamp. Wilt u onze verlichting bekijken? Ga dan op zoek naar een mooie en unieke landelijke hanglamp, landelijke tafellamp, industriele hanglamp, industriele tafellamp, wandlamp of vloerlamp. Bij ons vindt u gegarandeerd wat u zoekt.

 

Vindt u het lastig een lichtplan te maken? Wij geven u graag een professioneel advies. Neem voor vragen direct contact met ons op, wij helpen u graag. 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren en voor de koppeling met social media. Meer info zie privacy-en cookieverklaring