Geen producten (0)

De doorlopende trend van hout en metaal

De doorlopende trend van hout en metaal

 

In het afgelopen jaar heeft de trend van hout en metalen meubels zich neergezet als een van de populairste. Ook dit jaar staan de beurzen in Parijs weer vol met meubels gemaakt van hout en metaal: tafels, kasten, dressoirs, tv-kasten en nog veel meer!

Op dit moment is voornamelijk eiken en het gerecycled teakhout zeer in trek.
Vandaag gaan we het hebben over teakhout, eikenhout en het gebruik van deze houtsoorten in combinatie met metaal.

 

Teakhouten meubels

 

Het hout van teakbomen komt oorspronkelijk uit het zuidoosten van Azië, maar tegenwoordig worden deze bomen op grote schaal aangeplant in tropische gebieden zodat de vraag naar teakhout gegarandeerd kan blijven en tevens grote ontbossing voorkomen worden. Het fijne van teakhout is dat het bijzonder geschikt is voor recycling en dit gebeurt op dit moment ook op grote schaal.

Teakhout wordt veel gebruikt in huizen, in boten en voor de vervaardiging van meubels. De populaire combinatie van teak en metaal ziet ook dit jaar nog steeds een stijgende lijn. Tafel met bladen van teakhout en metalen onderstellen zijn verkrijgbaar in vele vormen en maten, en hele meubel-collecties zijn met deze populaire materialen ontstaan.

 

Eikenhouten meubels

 

Eiken is van nature een harde en duurzame houtsoort. Eikenhout vindt zijn roots over vele plaatsen in de wereld en wordt daarom ook wereldwijd gebruikt voor o.a. meubels te maken. Dit in combinatie met zijn bewerkbaarheid , zijn natuurlijke karakter, en de vele kleurmogelijkheden maken het tot een veelzijdig en gewild materiaal. Eikenhout kent vele toepassingen: deuren, trappen, parket, en natuurlijk ook meubels.

Eiken tafels, eiken kasten, eiken stoelen en andere meubels zijn nog altijd net zo populair als toen ze voor het eerst gemaakt werden. Zijn natuurlijke hardheid en bewerkelijkheid maken het geschikt voor vele doeleinden. En nu de industriële stijl helemaal trendy is en er veel gecombineerd wordt met andere stijlen, zoals o.a. landelijk, modern en vintage is er op de huidige markt voor elk wat wils!

 

Metalen meubels

 

Zoals we in de introductie van dit blogartikel al zeiden, metaal is trendy! Langs de praktische toepassingen van het sterke en flexibele metaal, krijgt dit materiaal een steeds belangrijkere rol in het uiterlijk van meubels. Veel van onze tafels en zitmeubelen hebben metaal in hun ontwerp. Ook bij o.a. de verlichting en decoraties zien we steeds meer het gebruik van metaal.

De meest voorkomende toepassing van hout en metaal zie je in de onderstellen van veel van onze tafels. Maar het is ook mogelijk bij vitrinekasten, boekenkasten, dressoirs, tv-meubels, deuren etc.

Tevens bieden wij de optie om dit soort meubels op maat te maken. We denken dan aan specifieke afmetingen, dikte van kokerprofiel en diverse kleuren. 

Lifestyle meubels met karakter kopen?

Wanneer je op zoek bent naar lifestyle meubels met karakter en een stoere, unieke uitstraling dan zijn je opties groot! We hebben een groot aanbod van de bovenstaande soorten meubels. De nieuwste trends worden door ons op de voet gevolgd waardoor wij in staat zijn u steeds een up to date collectie van meubels en woonaccessoires aan te bieden.

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Wij maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren en voor de koppeling met social media. Meer info zie privacy-en cookieverklaring